Hoewel thuisbewaring heel mooi is zijn er vele mooie columbaria waar een illum urn niet in zou misstaan.

Asurn of uitstrooien?

Asurn of uitstrooiing?
Bij illum vinden we beide 100% evenwaardig.

Er glijdt echter zoveel langs je heen die periode dat nabestaanden bij uitstrooiing na verloop van tijd een plek missen waar ze terug naar toe kunnen, dat ze verlangen naar iets tastbaars om tegen te kunnen praten. Iets vindbaars om naar te verwijzen. Of gewoon iets om in alle sereniteit en intimiteit naar te kunnen kijken of bij weg te mijmeren. Nabestaanden vergeten tijdens de rouwperiode en de uitvaart vaak dat ze later iets tastbaars zouden willen om op terug te kunnen kijken. In de praktijk blijkt immers dat het terugblikken meestal vrij snel begint. 

Bij illum denken we dat 'nu' niet hetzelde is als 'later'.
Dat je bij het ouder worden als nabestaande, vaker dan je verwacht, verbaasd overvallen wordt door je eigen gevoelens en verlangens met betrekking tot je verleden.

Daarom wilden we met de illum urnen de mogelijkheid bieden om vooruit te voelen.
Illum biedt het vooruitzicht om bij het overlijden van de laatste partner van een koppel - de bijzetting van de tweede urn als een diep symbolisch en louterend gebaar te laten verlopen.
Zo staat op die dag ook de wederhelft - opnieuw en vol verwachting - in het daglicht.


   

Share 

BLOG / NIEUWS

Dat Ware Liefde voor altijd is, bewijst Perk 17 van het kerkhof in Laken elk jaar opnieuw rond 21 juni. Neen, niet met Allerheiligen ... dan is het te donker, te grijs, te weinig zon. Allerheiligen is vermoedelijk te alledaags voor Louise. Maar het begin van de zomer - zo tussen kwart voor en vijf na twaalf - is...
Leonard cohen on deepening family relations
In zijn (werkelijk allerlaatste) persconferentie, ter gelegenheid van zijn album "You want it darker", zegt Leonard Cohen - heel terloops maar zéér direct - wat geluk (en dus ook ongeluk) betekent. Voor de ongeduldige lezer/surfer begint het op 1,52 ...  https://www.youtube.com/watch?v=RB47luV3M8o
Een liefde die niet opgeeft wanneer het wat tegenzit ... Er is niet veel dat nóg meer inspireert dan twee oudjes die er zijn voor elkaar en die nog steeds een lach op elkaars gezicht kunnen toveren. Van dit soort snapshots worden we bij illum warm. We wensen het iedereen dan ook van harte toe.