Bent u voorbereid op rouwen?

Bent u voorbereid op rouwen?

Rouw is het antwoord op het verlies van je geliefde. Rouwen doe je met je gedachten, je gevoelens, je hele lichaam en je handelingen. Iedereen op zijn eigen manier. De één is meer bezig met het verlies, terwijl de ander zich bekommert over hoe het leven dat doorgaat best aangepakt dient te worden. Er is geen goede of foute manier van rouwen. 
 
In de meeste gevallen komt de dood onverwacht. Soms komt ze - aangekondigd - na een lange ziekte. U wordt als nabestaande vanaf dat moment heen en weer geslingerd tussen een overrompelende drukte en een onmenselijke stilte. Beide elkaar afwisselende periodes worden met een erg persoonlijke mix aan emoties en herinneringen beleefd.
 

Bij illum merken we dat koppels - net door te anticiperen - de rouwperiode gedecideerd van antwoord dienen.
De illum urn biedt beide nog levende partners een troostend vooruitzicht, verlost de nabestaanden van moeilijke of emotionele beslommeringen en biedt de partner bij het overlijden van de geliefde een open vraag zonder antwoord minder.

Het doet ons telkens oprecht deugd te merken dat koppels zich in de illum symboliek terugvinden en - over het algemeen - zelfs zeer resoluut kiezen voor specifieke hout- of lederafwerkingen die bij hun persoonlijkheid of levensverhaal passen.

Share 

BLOG / NIEUWS

Dat Ware Liefde voor altijd is, bewijst Perk 17 van het kerkhof in Laken elk jaar opnieuw rond 21 juni. Neen, niet met Allerheiligen ... dan is het te donker, te grijs, te weinig zon. Allerheiligen is vermoedelijk te alledaags voor Louise. Maar het begin van de zomer - zo tussen kwart voor en vijf na twaalf - is...
Leonard cohen on deepening family relations
In zijn (werkelijk allerlaatste) persconferentie, ter gelegenheid van zijn album "You want it darker", zegt Leonard Cohen - heel terloops maar zéér direct - wat geluk (en dus ook ongeluk) betekent. Voor de ongeduldige lezer/surfer begint het op 1,52 ...  https://www.youtube.com/watch?v=RB47luV3M8o
Een liefde die niet opgeeft wanneer het wat tegenzit ... Er is niet veel dat nóg meer inspireert dan twee oudjes die er zijn voor elkaar en die nog steeds een lach op elkaars gezicht kunnen toveren. Van dit soort snapshots worden we bij illum warm. We wensen het iedereen dan ook van harte toe.