Beroemdheden die voor crematie kozen.

Betekenen beroemdheden iets voor crematie?

Ja en neen.
Geschiedenis is een snoer van anekdotes gemaakt door gewone én beroemde mensen.

Toch zijn sommige verhalen met betrekking tot crematie wel bijzonder.

Neem nu het markant verhaal van Mark Gruenwald (1953-1996), Marvel Comics uitgever, die overleed aan de gevolgen van een hartaanval.

Als laatste wens wilde hij dat zijn as verwerkt zou worden in de drukinkt van een heruitgave van “Squadron Supreme”, een van Marvels titels.

“He remained true to his passion for comics, as he has truly become one with the story and blended himself in the very fiber of the book.” schreef zijn weduwe in het voorwoord van de strip.

Waarmee prachtig geïllustreerd werd dat je de wijze waarop je sterft of het moment waarop dit gebeurt zelden kan kiezen. Maar de wijze waarop je verderleeft kan je helemaal zelf bepalen.

 

Andere beroemdheden die overtuigd voor crematie kozen zijn bijvoorbeeld:

Albert Einstein, Rudyard Kipling, Sigmund Freud, John Lennon, George Harrison, Alfred Hitchcock, John F. Kennedy JR., Christopher Reeve, Princess Margaret, T.S. Eliot, Princess Louise, Maria Callas, Vivian Leigh, Amy Winehouse, …

Share 

BLOG / NIEUWS

Dat Ware Liefde voor altijd is, bewijst Perk 17 van het kerkhof in Laken elk jaar opnieuw rond 21 juni. Neen, niet met Allerheiligen ... dan is het te donker, te grijs, te weinig zon. Allerheiligen is vermoedelijk te alledaags voor Louise. Maar het begin van de zomer - zo tussen kwart voor en vijf na twaalf - is...
Leonard cohen on deepening family relations
In zijn (werkelijk allerlaatste) persconferentie, ter gelegenheid van zijn album "You want it darker", zegt Leonard Cohen - heel terloops maar zéér direct - wat geluk (en dus ook ongeluk) betekent. Voor de ongeduldige lezer/surfer begint het op 1,52 ...  https://www.youtube.com/watch?v=RB47luV3M8o
Een liefde die niet opgeeft wanneer het wat tegenzit ... Er is niet veel dat nóg meer inspireert dan twee oudjes die er zijn voor elkaar en die nog steeds een lach op elkaars gezicht kunnen toveren. Van dit soort snapshots worden we bij illum warm. We wensen het iedereen dan ook van harte toe.