Louise Flignot en Léonce Evrard

Dat Ware Liefde voor altijd is, bewijst Perk 17 van het kerkhof in Laken elk jaar opnieuw rond 21 juni.

Neen, niet met Allerheiligen ... dan is het te donker, te grijs, te weinig zon. Allerheiligen is vermoedelijk te alledaags voor Louise.
Maar het begin van de zomer - zo tussen kwart voor en vijf na twaalf - is Louises moment; Dan ... niet vroeger en zeker niet later, voltrekt zich een magisch fenomeen boven de begraven lichamen van Louise en haar echtgenoot Léonce Evrard.
Op de zonnewende namelijk, valt het licht zo perfect binnen tegen één van de zes hoeken van haar laatste rustplaats, dat de zon een hart tegen de muur vormt. 

Deze warmhartige uitbeelding van hun diepe liefde viel gisteren dan ook opnieuw te bewonderen in het sober, neoklassiek tempeltje met Korinthische zuilen, vlak bij de zij-ingang van het kerkhof van Laken.
Of hoe het gebroken hart van de beeldhouwer blijvend klopt voor zijn overleden geliefde Louise.
 

Share 

BLOG / NIEUWS

Dat Ware Liefde voor altijd is, bewijst Perk 17 van het kerkhof in Laken elk jaar opnieuw rond 21 juni. Neen, niet met Allerheiligen ... dan is het te donker, te grijs, te weinig zon. Allerheiligen is vermoedelijk te alledaags voor Louise. Maar het begin van de zomer - zo tussen kwart voor en vijf na twaalf - is...
Leonard cohen on deepening family relations
In zijn (werkelijk allerlaatste) persconferentie, ter gelegenheid van zijn album "You want it darker", zegt Leonard Cohen - heel terloops maar zéér direct - wat geluk (en dus ook ongeluk) betekent. Voor de ongeduldige lezer/surfer begint het op 1,52 ...  https://www.youtube.com/watch?v=RB47luV3M8o
Een liefde die niet opgeeft wanneer het wat tegenzit ... Er is niet veel dat nóg meer inspireert dan twee oudjes die er zijn voor elkaar en die nog steeds een lach op elkaars gezicht kunnen toveren. Van dit soort snapshots worden we bij illum warm. We wensen het iedereen dan ook van harte toe.