Crematorium Uitzicht

In Vlaanderen neem crematie na overlijden hand over hand toe

"De huidige vergunning, waarover het crematorium van Kortrijk  sedert  meer dan 10 jaar beschikt, laat 3.065 crematies toe per jaar".
Dit aantal werd voor dit jaar al bereikt. “We moeten er dus meer dan 200 doorverwijzen”, zo luidt het.
Want intussen kiest al twee op drie Vlamingen, of 66,4 procent van het totaal aantal overleden personen - ongeacht de geloofsovertuiging - voor crematie.

In de moderne maatschappij die Vlaanderen toch is, neemt crematie na overlijden hand over hand toe.
In 2015 bracht dat bijvoorbeeld het 'Crematorium Uitzicht' voor het eerst in de problemen.

“We zaten voordien al tegen de limiet aan, maar voor 2015 moesten we dus maatregelen nemen opdat we tot het einde van dat jaar konden ingaan op de vraag voor crematies.
Daarom beperkten we het aantal al enkele maanden tot tien per dag, waar we er normaal zeventien aan kunnen.
We hopen dus snel op een versoepeling van de milieuvergunning tot 4.000 crematies per jaar.”

Share 

BLOG / NIEUWS

Dat Ware Liefde voor altijd is, bewijst Perk 17 van het kerkhof in Laken elk jaar opnieuw rond 21 juni. Neen, niet met Allerheiligen ... dan is het te donker, te grijs, te weinig zon. Allerheiligen is vermoedelijk te alledaags voor Louise. Maar het begin van de zomer - zo tussen kwart voor en vijf na twaalf - is...
Leonard cohen on deepening family relations
In zijn (werkelijk allerlaatste) persconferentie, ter gelegenheid van zijn album "You want it darker", zegt Leonard Cohen - heel terloops maar zéér direct - wat geluk (en dus ook ongeluk) betekent. Voor de ongeduldige lezer/surfer begint het op 1,52 ...  https://www.youtube.com/watch?v=RB47luV3M8o
Een liefde die niet opgeeft wanneer het wat tegenzit ... Er is niet veel dat nóg meer inspireert dan twee oudjes die er zijn voor elkaar en die nog steeds een lach op elkaars gezicht kunnen toveren. Van dit soort snapshots worden we bij illum warm. We wensen het iedereen dan ook van harte toe.