Crematie of begraving?

Waarom crematie?

Crematie is feitelijk een zeer oude gewoonte van afscheidnemen die zowel in het Westen als in het Oosten om spirituele als om praktische redenen werd gekozen.

En hoewel op vandaag door enkelingen nog aanzien als controversieel, wordt crematie steeds meer naar waarde geschat net omdat het - naast een heel simpele - ook een zeer waardige manier van afscheid nemen is.

In tegenstelling tot begraven blijft het bijvoorbeeld altijd perfekt mogelijk om voor het stoffelijk overschot van de geliefde voor een zeer mooie, uiterst persoonlijke en betekenisvolle as-bewaring te kiezen.

Met illum urnen willen we u niet alleen helpen met uw afscheidsritueel, maar ook uw hereniging in de eeuwigheid zo waardig mogelijk laten verlopen.

 

Share 

BLOG / NIEUWS

Dat Ware Liefde voor altijd is, bewijst Perk 17 van het kerkhof in Laken elk jaar opnieuw rond 21 juni. Neen, niet met Allerheiligen ... dan is het te donker, te grijs, te weinig zon. Allerheiligen is vermoedelijk te alledaags voor Louise. Maar het begin van de zomer - zo tussen kwart voor en vijf na twaalf - is...
Leonard cohen on deepening family relations
In zijn (werkelijk allerlaatste) persconferentie, ter gelegenheid van zijn album "You want it darker", zegt Leonard Cohen - heel terloops maar zéér direct - wat geluk (en dus ook ongeluk) betekent. Voor de ongeduldige lezer/surfer begint het op 1,52 ...  https://www.youtube.com/watch?v=RB47luV3M8o
Een liefde die niet opgeeft wanneer het wat tegenzit ... Er is niet veel dat nóg meer inspireert dan twee oudjes die er zijn voor elkaar en die nog steeds een lach op elkaars gezicht kunnen toveren. Van dit soort snapshots worden we bij illum warm. We wensen het iedereen dan ook van harte toe.