illum wil de dood bespreekbaar maken

Wat betekenen relaties vandaag?

Bij illum zijn we overtuigd dat de beschaving van een samenleving feilloos af te meten valt aan de wijze waarop ze omgaat met de vorige generaties.
Dit uit zich vanzelfsprekend in het dagelijkse leven ... maar niet minder in de dood.
Elke relatie blijft immers bestaan; kinderen, kleinkinderen enzoverder zijn daarvan het meest tastbare bewijs.
Iets abstracter, maar niet minder reëel uit het zich - al dan niet grafisch uitgewerkt - in een familiestamboom.

Om al die redenen willen wij met illum enerzijds de relatie tussen geliefden in het bijzonder en mensen in het algemeen eren, en anderzijds de dood - waaraan helaas niemand ontkomt - gewoon heel bespreekbaar maken.

 

Share 

BLOG / NIEUWS

Dat Ware Liefde voor altijd is, bewijst Perk 17 van het kerkhof in Laken elk jaar opnieuw rond 21 juni. Neen, niet met Allerheiligen ... dan is het te donker, te grijs, te weinig zon. Allerheiligen is vermoedelijk te alledaags voor Louise. Maar het begin van de zomer - zo tussen kwart voor en vijf na twaalf - is...
Leonard cohen on deepening family relations
In zijn (werkelijk allerlaatste) persconferentie, ter gelegenheid van zijn album "You want it darker", zegt Leonard Cohen - heel terloops maar zéér direct - wat geluk (en dus ook ongeluk) betekent. Voor de ongeduldige lezer/surfer begint het op 1,52 ...  https://www.youtube.com/watch?v=RB47luV3M8o
Een liefde die niet opgeeft wanneer het wat tegenzit ... Er is niet veel dat nóg meer inspireert dan twee oudjes die er zijn voor elkaar en die nog steeds een lach op elkaars gezicht kunnen toveren. Van dit soort snapshots worden we bij illum warm. We wensen het iedereen dan ook van harte toe.